De datalimiet van uw internet abonnement

Kijk of er op uw internetabonnement een datalimiet geldt. De meeste telecombedrijven hebben in hun algemene voorwaarden de hoeveelheid data die u van het internet afhaalt gemaximeeerd. Als u meer download dan is toegestaan per maand, dan bestaat de kans dat u moet bijbetalen. Nou is dat maximum meestal vrij hoog gesteld, dus bij regulier gebruik is het zeer onwaarschijnlijk dat u ooit iets zou moeten bijbetalen.

Voor gemiddeld internetgebruik adviseren wij u dus om gewoon een normaal internetabonnement met datalimitering te nemen.

Lees de tips van de Consumentenbond voor het beperken van uw datagebruik. Met antwoorden op de vragen waar u uw dataverbruik vindt, hoe u om moet gaan met bellen en internetten in het buitenland, of het handig is om te internetten via wifi-hotspots of muziek te luisteren via uw provider. Verder ook aandacht voor tijdig overstappen van telecomprovider en internetgebruik op uw mobiel.

Uitzonderingen

Maar als u extreem veel grote bestanden gaat downloaden, zoals 100 films in een maand, dan kan het wellicht lastig worden. In dat geval adviseren wij u om een internetabonnement af te sluiten met een hoge maandelijkse datalimiet.
U kunt ook nog kiezen voor internetten zonder datalimiet. U bent dan vrij om zoveel te downloaden als u zelf wilt. Dit soort abonnementen is alleen nodig als u van plan bent om echt extreem veel te gaan downloaden, in het andere geval volstaat een regulier abonnement voor internet. Bij dergelijke abonnementen geldt de Fair Use Policy; u moet het abonnement wel redelijk gebruiken en er niet overdreven gebruik van gaan maken.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over het vinden van het juiste internetabonnement voor thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *