De datalimiet van uw internet abonnement

Kijk of er op uw internetabonnement een datalimiet geldt. De meeste telecombedrijven hebben in hun algemene voorwaarden de hoeveelheid data die u van het internet afhaalt gemaximeeerd. Als u meer download dan is toegestaan per maand, dan bestaat de kans dat u moet bijbetalen. Nou is dat maximum meestal vrij hoog gesteld, dus bij regulier gebruik is het zeer onwaarschijnlijk dat u ooit iets zou moeten bijbetalen.

Data abonnement: Voor gemiddeld internetgebruik adviseren wij u dus om gewoon een normaal internetabonnement met datalimitering te nemen.

Lees de tips van de Consumentenbond voor het beperken van uw datagebruik. Met antwoorden op de vragen waar u uw dataverbruik vindt, hoe u om moet gaan met bellen en internetten in het buitenland, of het handig is om te internetten via wifi-hotspots of muziek te luisteren via uw provider. Verder ook aandacht voor tijdig overstappen van telecomprovider en internetgebruik op uw mobiel.

Uitzonderingen

Maar als u extreem veel grote bestanden gaat downloaden, zoals 100 films in een maand, dan kan het wellicht lastig worden. In dat geval adviseren wij u om een internetabonnement af te sluiten met een hoge maandelijkse datalimiet.
U kunt ook nog kiezen voor internetten zonder datalimiet. U bent dan vrij om zoveel te downloaden als u zelf wilt. Dit soort abonnementen is alleen nodig als u van plan bent om echt extreem veel te gaan downloaden, in het andere geval volstaat een regulier abonnement voor internet. Bij dergelijke abonnementen geldt de Fair Use Policy; u moet het abonnement wel redelijk gebruiken en er niet overdreven gebruik van gaan maken.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over het vinden van het juiste internetabonnement voor thuis.

Vergelijk internet voor thuis

U kunt direct de verschillende internetaanbieders vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *