Wij kunnen niet meer zonder het internet. Daarom hechten wij grote waarde aan een snelle internetverbinding. Enerzijds kunt u hiervoor zorgen door het beste abonnement af te sluiten, maar zelf kunt u ook maatregelen treffen om de snelheid te verhogen of de verbinding te verbeteren. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje.

Verbeter de wifi-ontvangst

Indien het draadlood internetten te langzaam is, kan de traagheid ook veroorzaakt worden door een slechte wifi-ontvangst. Hier kunt u achter komen door de router een keer op een ander plek in het huis te installeren. Een goede tip is om de router hoger in het huis te plaatsen. Hierdoor wordt het ontvangst minder gehinderd door obstakels zoals vloeren en muren.

Downloaden? Gebruik hiervoor een kabelaansluiting

Het downloaden via wifi gaat langzamer in vergelijking met een kabelverbinding. Door de computer waarmee u download niet via wifi te verbinden maar met een kabel, kunt u sneller downloaden.

Gebruik een repeater om de wifi-ontvangst te verbeteren

Het wifi-signaal moet vaak een grote afstand overbruggen tussen de router en de tablets, smartphones en de laptops. Een repeater is te vergelijken met een steunzender om het signaal te versterken. Stel, de router staat beneden. Door de repeater te gebruiken op de eerste etage wordt het signaal op de zolder verbeterd.

Ligt de trage verbinding niet gewoon aan de pc?

Het probleem kan gezocht worden bij de provider of het wifi-signaal, maar mogelijk kan de pc de snelheid gewoon niet aan. Traag internet kan ook veroorzaakt worden door te weinig intern geheugen in de pc.

Hoe kunt u zelf uw internet versnellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *