Downloadsnelheid thuis internetten

De snelheid van internet wordt gemeten in Megabits per seconde (Mb/s), het gaat voor de meeste consumenten dan om de downloadsnelheid. Alle telecomaanbieders kunnen op dit moment een downloadsnelheid van zo’n 40 Mb/s aanbieden voor hun goedkopere abonnementen. En dit is meer dan voldoende voor standaard gebruik en bezoek van internet. Denk aan het luisteren van muziek via internet, het kijken van filmpjes en programma’s op internet maar ook mailen en bestanden verzenden. Voor normaal gangbaar internetgebruik is het onnodig om een hogere snelheid te kopen, dat is alleen maar onnodig geld uitgeven!

Als je heel veel films kijkt of veel informatie download, dan is het slimmer om een hogere downloadsnelheid te kiezen. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld een internetaansluiting met een bandbreedte van zo’n 100 Mb/s of meer.

Testen snelheid internetverbinding

Wil je weten hoe snel je huidige internet is? Er zijn op internet verschillende websites waar je de bandbreedte en snelheid van je internetverbinding kan checken. Het snelst werkt de test voor internetsnelheid op Fast.com/nl van Netflix. Die checkt direct je internetsnelheid, binnen een paar seconden, zonder dat je iets hoeft in te stellen of te doen.

Wij vinden Speedtest van Ziggo ook goed. Die geeft een goed beeld van je internetsnelheid. En zij hebben ook eenvoudige tips om de snelheid van internet te verhogen.

Maar je kan ook de snelheidstest van KPN of de Speedtest van Online gebruiken. Online biedt goede tips om je WiFi optimaal te benutten. Zodat het in elk geval niet aan je WiFi instellingen ligt!

Vergelijk internet voor thuis

Wilt u weten hoeveel internet bij u thuis kost? U kunt direct de verschillende internetaanbieders vergelijken. Ga nu internet voor thuis vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *