Downloadsnelheid thuis internetten

De snelheid van internet wordt gemeten in Megabits per seconde (Mb/s), het gaat voor de meeste consumenten dan om de downloadsnelheid. Alle telecomaanbieders kunnen op dit moment een downloadsnelheid van zo’n 20 Mb/s aanbieden voor hun goedkopere abonnementen. En dit is meer dan voldoende voor standaard gebruik en bezoek van internet. Denk aan het luisteren van muziek via internet, het kijken van filmpjes en programma’s op internet maar ook mailen en bestanden verzenden. Voor normaal gangbaar internetgebruik is het onnodig om een hogere snelheid te kopen, dat is alleen maar onnodig geld uitgeven!

Als je heel veel films kijkt of veel informatie download, dan is het slimmer om een hogere downloadsnelheid te kiezen. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld een internetaansluiting met een bandbreedte van 60 Mb/s.

Testen snelheid internetverbinding

Wil je weten hoe snel je huidige internet is? Er zijn op internet verschillende websites waar je de bandbreedte en snelheid van je internetverbinding kan checken. Wij vinden Speedtest van UPC erg mooi. Die geeft snel een goed beeld van je internetsnelheid. En zij hebben ook eenvoudige tips om de snelheid van internet te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *