Met glasvezel wordt het internetten aanzienlijk sneller. Steeds meer apparaten werken op internet en in een gemiddeld gezin zijn er vaak meerdere smartphones, tablets en laptops aanwezig. Er moet dus goed gekeken worden naar de kwaliteit van de verbinding. Graag lichten wij een aantal voordelen van glasvezel toe.

Met glasvezel is je aansluiting symmetrisch

Via de kabel zit er een verschil in de snelheid van uploaden en downloaden. Dit onderscheid is er niet met glasvezel. Uitgaande van een abonnement van 100 mb, kun je met 12,5 mb/s zowel uploaden als downloaden. Dit maakt het versturen van grote bestanden eenvoudiger.

Ook tijdens spitsuren blijft de verbinding goed

Naast het internetten is bijvoorbeeld ook de televisie vaak via het internet. In het geval alle gezinsleden thuis zijn kan de verbinding traag worden. Met glasvezel heb je hier geen last van. Het blijft razendsnel en de verbinding levert niet in op kwaliteit.

Een stabielere verbinding door glasvezel

Een internetverbinding met een afwisselende kwaliteit is zeer irritant. Vooral als er ook actieve gamers gebruik maken van de verbinding. Met glasvezel wordt de kwaliteit van de verbinding beter.

Glasvezel is klaar voor de toekomst

Met de huidige koperbedrading zijn de mogelijkheden beperkt. De snelheid en de capaciteit is met glasvezel niet beperkt. Door verdere innovaties zal internet in de toekomst nog sneller worden. Glasvezel kan een sterke toename van de capaciteit aan.

Glasvezel zorgt voor een betere bescherming van jouw gegevens

Data verzonden via de koperlijn is eenvoudiger af te tappen. Dit is praktisch onmogelijk met een glasvezelverbinding. De kans is dus kleiner dat er vertrouwelijke informatie op straat komt.

Glasvezel is in stapjes Nederland aan het veroveren. Het is een flinke operatie om alle huishoudens aan te sluiten. Het zal ook nog jaren duren voordat iedereen glasvezel heeft.

Voordelen van glasvezel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *